Κτηματολόγιο

Το Εθνικό Κτηματολόγιο στις Π.Ε. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας

Ανακοίνωση για την πιστοποίηση εμπρόθεσμης προσέλευσης

Τέλος χρόνου για το Κτηματολόγιο  σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία στις 31/10.

Στις 31 Οκτώβρη λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ δηλώνει κατηγορηματικά  ότι «καμία άλλη παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων δεν πρόκειται να δοθεί».

Άρχισε η διαδικασία πιστοποίησης της εμπρόθεσμης προσέλευσης

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και για την αποφυγή της πολύωρης αναμονής των στα Γραφεία Κτηματογράφησης, άρχισε η διαδικασία διαπίστωσης της «εμπρόθεσμης προσέλευσης», κατά την οποία σφραγίζεται η πρώτη σελίδα της δήλωσης  και ορίζεται  ημερομηνία υποβολής σε εύλογο χρόνο, μέχρι 20/12.

Ηλεκτρονική πιστοποίηση εμπρόθεσμης προσέλευσης

Δυνατότητα ηλεκτρονικής πιστοποίησης θα παρέχεται από 25/10 και από τον σύνδεσμο  https://www.ktimatologio.net/, με την οποία δηλώνεται επιθυμητή ημερομηνία υποβολής,  η οποία όμως θα οριστικοποιηθεί μετά την 4η/11/2019 και θα γνωστοποιηθεί ηλεκτρονικά στον ενδιαφερόμενο.

Νέες υπηρεσίες του δικτυακού τόπου

  • Δυνατότητα  θέασης των τεμαχίων της Κτηματογράφησης Καλλιατάκη με βάση των κωδικό από τον αλφαβητικό κτηματολογικό πίνακα του Γραφείου Κτηματογράφησης.
  • Δυνατότητα εκτύπωσης αποσπάσματος
  • Αναζήτηση και θέαση αγροτεμαχίων των αναδασμών / διανομών  με βάση τον αριθμό τους και την οικεία Διοικητική Πράξη.

Προσπέλαση στις εν λόγω υπηρεσίες μπορείτε να έχετε από τον σύνδεσμο https://www.ktimatologio.net/stoicheia-gia-agnostou-thesis-geotemachia/

Άρθρα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων

Στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο δημοσιεύεται άρθρο για την λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων και κρίσιμές επισημάνσεις για την υποβολή και εναλλακτικοί τρόποι εντοπισμού και οριοθέτησης.

Δείτε τους σχετικούς συνδέσμους:

https://tvstar.gr/fthiotida-articles/109849-to-ethniko-ktimatologio-stis-p-e-fthiotidas-kai-evrytanias

http://www.lamiareport.gr/index.php/afieroma/item/136885-stin-teliki-eftheia-oi-diloseis-gia-to-ktimatologio-se-fthiotida-kai-evrytania

https://www.evrytanika.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1355517:-31102019-&catid=69:2011-12-21-08-30-54&Itemid=172

Κτηματολόγιο σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία: Λήξη προθεσμίας 31 Οκτωβρίου χωρίς άλλη παράταση

Επίσης, στο τρίμηνο περιοδικό  «Το Βελούχι» της  Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής δημοσιεύτηκε περίληψη του παραπάνω άρθρου.

Λήξη Προθεσμίας στις 18/06/2019 – Μη χορήγηση παράτασης για τους κατοίκους εσωτερικού

Με αφορμή την παρατηρούμενη κάμψη του ρυθμού  υποβολής δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου στις  Π.Ε. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, από το οικείο Γραφείο Κτηματογράφησης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

 

  • Με την δημοσιευθείσα στο  ΦΕΚ 78 Α΄24-5-2019 σχετική διάταξη,  παρέχεται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  η δυνατότητα  παράτασης της  προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για χρονικό διάστημα έως έξι (6) μηνών.
  • Η ψήφιση της ως άνω διάταξης δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση και αυτόματη εφαρμογή της,  και μάλιστα πριν την λήξη της τρέχουσας προθεσμίας, διότι απαιτείται  αφ’ ενός η έκδοση Υπουργικής απόφασης και η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ και αφ’ ετέρου, λόγω ανατροπής του συμβατικού πλαισίου, νέα νομοθετική ρύθμιση, ενδεχόμενο διόλου πιθανό στην υπό εξέλιξη προεκλογική περίοδο.
  • Για τους λόγους αυτούς καλούμε τους πολίτες να μην  επαναπαύονται σε υφέρπουσες φήμες και να προσέλθουν για  να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους άμεσα και όχι τις τελευταίες μέρες.
  • Για διευκόλυνση εκείνων των πολιτών που, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών,  δεν θα έχουν  συγκεντρώσει τα απαραίτητα  δικαιολογητικά,  θα δοθεί η δυνατότητα καταγραφής της  εμπρόθεσμης προσέλευσης τους  και θα  καθορισθεί ραντεβού για την υποβολή της δήλωσης σε εύλογο χρόνο, μετά την καταληκτική προθεσμία.
  • Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις όσων προσέλθουν πριν την καταληκτική ημερομηνία  με ελλιπείς φακέλους,  θα σφραγισθούν με την ημερομηνία του ραντεβού για να διασφαλιστεί  το εμπρόθεσμο της υποβολής των.