Με την εφαρμογή telektima (διαθέσιμη στο GoogleStore)  μπορείτε να στείλετε τις συντεταγμένες των κορυφών του γεωτεμαχίου σας στο Γραφείο Κτηματογράφησης με την χρήση έξυπνου κινητού (GPS και σύνδεση Internet).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σκοπός

Με την  telektima  ο κάτοχος γεωτεμαχίου διαβιβάζει   τα στίγματα  των κορυφών του γεωτεμαχίων του  σε επιλεγμένο αποδέκτη,  ο οποίος τα αξιοποιεί για την ψηφιακή απεικόνιση των ορίων  του γεωτεμαχίου  σε ψηφιακό χαρτογραφικό υπόβαθρο της επιλογής του. Η  telektima μπορεί να χρησιμοποιείται επικουρικά για την δήλωση γεωτεμαχίων  στο Εθνικό Κτηματολόγιο, κυρίως δε για προσεγγιστικό προσδιορισμό αυτών. Το οικείο Γραφείο Κτηματογράφησης είναι αρμόδιο για τον έλεγχο επάρκειας  των διαβιβαζόμενων στοιχείων. Αν υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού του γεωτεμαχίου επί οθόνης (Google, κλπ.), για  καλύτερη  τεκμηρίωση των γεωτεμαχίων χωρίς σύγχρονα τοπογραφικά,  συνιστάται η χρήση της ιστοσελίδας http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx για  την παραγωγή του υποβλητέου αποσπάσματος.

Τρόπος χρήσης
 • Ο χρήστης, κάτοχος smartphone:
  • Κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του, Μεταβαίνει στην πρώτη κορυφή του γεωτεμαχίου, Ενεργοποιεί το GPS της συσκευής, Ανοίγει την εφαρμογή, Διαβάζει τον τρόπο χρήσης και Εισέρχεται στην εφαρμογή.
  • Επιλέγει «Καταχώρηση χωρίς σύνδεση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ» – συνιστάται ισχυρά ή  « Άμεση καταχώρηση και αποστολή με σύνδεση στο INTERNET». Στην πρώτη περίπτωση τα στοιχεία αποθηκεύονται στην συσκευή και αποστέλλονται μεταγενέστερα, όταν υπάρχει αξιόπιστη δικτυακή σύνδεση.
  • Επιλέγει γεωτεμάχιο – α/α θέσης για  αποθήκευση των στοιχείων. Στα καταχωρηθέντα εμφανίζεται  το επίθετο του ιδιοκτήτη. Αν έχει καταχωρήσει στοιχεία για οχτώ  γεωτεμάχια θα πρέπει να αποστείλει τα στοιχεία τους και να εκκενώσει τον αποθηκευτικό χώρο, πατώντας στο εικονίδιο κάδου στο τέλος της σελίδας των γεωτεμαχίων.
  • Καταχωρεί τα στοιχεία του ιδιοκτήτη στην φόρμα εισαγωγής και πατάει το κουμπί GPS για την πρώτη κορυφή
  • Με το GPS του κινητού  ενεργοποιημένο, επισκέπτεται  διαδοχικά τις κορυφές του γεωτεμαχίου και  καταγράφει το στίγμα (φ και λ) της κάθε μιας (Σε κάθε κορυφή  πατάει πρώτα το δεξιό κυκλάκι (να πάρει χρώμα) και μετά GPS για την καταγραφή.
  • Καταχωρεί τον κωδικό του Γραφείου (αν του έχει δοθεί)
  • Αποθηκεύει τα στοιχεία στην συσκευή. Η εφαρμογή προβάλλει τα καταχωρηθέντα στοιχεία αποστολέα και τον κωδικό εγγραφής
  • Επιλέγει «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ»
  • Επιλέγει «Νέο Γεωτεμάχιο» για να συνεχίσει την τοπική καταχώρηση μέχρι οχτώ γεωτεμαχίων ή Αποστολή Στοιχείων.
  • Όταν έχει καταχωρήσει όλα τα γεωτεμάχιά του (οχτώ ή λιγότερα), από το «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ», επιλέγει «Αποστολή Στοιχείων» για να αποστείλει ένα – ένα τα γεωτεμάχια, τα οποία αλλάζουν διαδοχικά χρώμα, όταν διαθέτει αξιόπιστη σύνδεση στο internet..
  • Τα στοιχεία, μετά την αποστολή τους, αποθηκεύονται  στην κεντρική  ΒΔ και  ο χρήστης λαμβάνει μήνυμα επιβεβαίωσης
  • Ο Διαχειριστής της ΒΔ προωθεί τα στοιχεία στους οικείους αποδέκτες  (π.χ. Γραφεία Κτηματογράφησης).
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Ο χρήστης της εφαρμογής αναγνωρίζει ότι  η ακρίβεια των στοιχείων που καταγράφονται από  το GPS  της συσκευής κινητού είναι υποδεέστερη αυτής των επαγγελματικών συσκευών, ήτοι  μειωμένης ακρίβειας, επαρκής μόνο  για προσεγγιστική οριοθέτηση.