Η εφαρμογή TeleKtima διαβιβάζει τα στίγματα κορυφών γεωτεμαχίων σε επιλεγμένους αποδέκτες, μετά από σχετική συνεννόηση μαζί τους.

Με την εφαρμογή TeleKtima διευκολύνεται η υποβολή δήλωσης στο Κτηματολόγιο. Τα στοιχεία κοινοποιούνται στους Αναδόχους – οικεία Γραφεία Κτηματογράφησης (ΓΚ).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Σκοπός

Με την εφαρμογή TeleKtima ο κάτοχος γεωτεμαχίου διαβιβάζει τα στίγματα των κορυφών του γεωτεμαχίων του σε επιλεγμένο αποδέκτη, ο οποίος τα αξιοποιεί για την ψηφιακή απεικόνιση των ορίων του γεωτεμαχίου σε ψηφιακό χαρτογραφικό υπόβαθρο της επιλογής του.
Η εφαρμογή TeleKtima μπορεί να χρησιμοποιηθεί επικουρικά για την δήλωση γεωτεμαχίων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, κυρίως δε για προσεγγιστικό προσδιορισμό αυτών. Το οικείο Γραφείο Κτηματογράφησης είναι αρμόδιο για τον έλεγχο επάρκειας των διαβιβαζόμενων στοιχείων.

Τρόπος χρήσης

Ο χρήστης, κάτοχος smartphone:

 1. Κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του, Μεταβαίνει στην πρώτη κορυφή του γεωτεμαχίου, Ενεργοποιεί το GPS της συσκευής, Ανοίγει την εφαρμογή, Διαβάζει τον τρόπο χρήσης και εισέρχεται στην εφαρμογή
 2. Επιλέγει «Καταχώρηση χωρίς σύνδεση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ» – συνιστάται ισχυρά ή «Άμεση καταχώρηση και αποστολή με σύνδεση στο INTERNET». Στην πρώτη περίπτωση τα στοιχεία αποθηκεύονται στην συσκευή και αποστέλλονται μεταγενέστερα, όταν υπάρχει αξιόπιστη δικτυακή σύνδεση
 3. Επιλέγει γεωτεμάχιο – α/α θέσης για αποθήκευση των στοιχείων. Στα καταχωρηθέντα εμφανίζεται το επίθετο του ιδιοκτήτη. Αν έχει καταχωρήσει στοιχεία για οχτώ γεωτεμάχια θα πρέπει να αποστείλει τα στοιχεία τους και να εκκενώσει τον αποθηκευτικό χώρο, πατώντας στο εικονίδιο κάδου στο τέλος της σελίδας των γεωτεμαχίων
 4. Καταχωρεί τα στοιχεία του ιδιοκτήτη στην φόρμα εισαγωγής και πατάει το κουμπί GPS για την πρώτη κορυφή
 5. Με το GPS του κινητού ενεργοποιημένο, επισκέπτεται διαδοχικά τις κορυφές του γεωτεμαχίου και καταγράφει το στίγμα (φ και λ) της κάθε μιας (Σε κάθε κορυφή πατάει πρώτα το δεξιό κυκλάκι (να πάρει χρώμα) και μετά GPS για την καταγραφή
 6. Αποθηκεύει τα στοιχεία στην συσκευή. Η εφαρμογή προβάλλει τα καταχωρηθέντα στοιχεία αποστολέα και τον κωδικό εγγραφής (συνιστάται η καταγραφή του)
 7. Επιλέγει «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ»
 8. Επιλέγει «Νέο Γεωτεμάχιο» για να συνεχίσει την τοπική καταχώρηση μέχρι οχτώ γεωτεμαχίων ή Αποστολή Στοιχείων
 9. Όταν έχει καταχωρήσει όλα τα γεωτεμάχιά του (οχτώ ή λιγότερα), από το «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ», επιλέγει «Αποστολή Στοιχείων» για να αποστείλει ένα – ένα τα γεωτεμάχια, τα οποία αλλάζουν διαδοχικά χρώμα
 • Μετά την αποστολή των στοιχείων ο χρήστης λαμβάνει μήνυμα επιβεβαίωσης λήψης των στιγμάτων
 • Τα στοιχεία  προωθούνται στους οικείους αποδέκτες (π.χ. αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης)
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ – OΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

·         Ο χρήστης της εφαρμογής αναγνωρίζει ότι η ακρίβεια των στοιχείων που καταγράφονται από το GPS της συσκευής είναι υποδεέστερη αυτής των επαγγελματικών συσκευών, ήτοι μειωμένης ακρίβειας, επαρκής μόνο για προσεγγιστική οριοθέτηση.

·         Πριν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ρωτήστε το ΓΚ αν θα αξιοποιήσει τα στοιχεία της (http://www.ktimatologio.gr/Pages/OfficesUnderSurvey.aspx#).

·         Ο χρήστης έχει πρόσβαση στις συντεταγμένες (Χ,Υ)  μόνο μέσω του ΓΚ.

·         Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης των μετρήσεων (φ, λ) ούτε των συντεταγμένων (Χ,Υ)  από το κινητό.

·         Τα παρακάτω ΓΚ δήλωσαν ότι δεν αξιοποιούν τα στοιχεία της εφαρμογής:

Δράμας- Ξάνθης – Χαλκιδικής – Καστοριάς και Νέας Ιωνίας Βόλου.

ΧΡΕΩΣΕΙΣ

Η χρήση της εφαρμογής για μέτρηση  και προώθηση των στοιχείων στα ΓΚ είναι δωρεάν.

Για χορήγηση των συντεταγμένων ΕΓΣΑ που προκύπτουν από τις μετρήσεις της συσκευής, μπορείτε να  υποβάλλετε  σχετικό αίτημα στο info@geoapikonisis.gr.  Στο αίτημα αναγράφονται απαραιτήτως ο κωδικός εγγραφής και ο ΟΤΑ του κάθε γεωτεμαχίου καθώς και τα στοιχεία Επώνυμο – Όνομα του ιδιοκτήτη.

Η αποστολή επιβαρύνεται με πέντε (5,00) Ευρώ  ανά τεμάχιο. Ελάχιστο κόστος  χορήγησης τα δέκα (10,00) Ευρώ.

Οι ως άνω τιμές επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%.